دل شکسته عاشق

دل شکسته عاشق

وبلاگ دل شکسته
دل شکسته عاشق

دل شکسته عاشق

وبلاگ دل شکسته

لوله مانیسمان رده 80

لوله مانیسمان رده 80 

قیمت لوله مانیسمان رده 80 

لوله مانیسمان رده 80   یکی از پر کاربردترین مقاطع فولادی می باشد که در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد.
لوله های مانیسمان که با نام های بدون درز نیز شناخته میشوند با توجه به نامشان،هیچ درزی بر روی این لوله ها نمی باشدو همچنین در اصطلاح علمی به آنها سیم لس(Seamless pipe) گفته میشود.
این لوله ها به وسیله کشش یک شمش تو پر روی یک میله حفره ساز برای ایجاد پوسته تو خالی ساخته می شوند.
شرکت آهن ایرانیان به عنوان یک شرکت فعال در زمینه واردات لوله مانیسمان رده 80   اقدام به عرضه این محصول فولادی نموده و از مراجع اصلی در تعیین قیمت لوله می باشد.

تاریخچه لوله مانیسمان رده 80 
لوله مانیسمان رده 80   برای اولین بار توسط برادران مانیسمان اختراع شد و علت این نام گذاری نیز همین می باشد. در میان لوله های موجود در بازار لوله های بدون درز اهمیت و کاربرد بسیاری دارند. این نوع از لوله ها روش ساخت ویژه خود را دارند و به دلیل نبود درز در آن ها، در صنایع حساس به کار برده می شوند.

 

در صنعت، لوله های مختلفی اعم از لوله های فولادی، لوله های ضدزنگ (استنلس استیل)، لوله آلیاژ و لوله بویلر وجود دارد. لوله مانیسمان رده 80   که به آن لوله بدون درز نیز گفته می شود لوله ای است که روش تولید و ساخت آن به نحوی است که بدنه ای یک دست و بدون درز دارد و هیچ نوع جوش کاری بر روی آن صورت نگرفته است.

 

این لوله ها به دلیل یکدست بودن و بدون درز بودنشان نسبت به سایر لوله ها محکم تر هستند و قیمتی بالاتر از سایر لوله ها دارند. موارد استفاده گوناگونی برای لوله های مانیسمان در رده های مختلف وجود دارد.

قیمت خرید لوله مانیسمان رده 20 بیست قیمت خرید لوله مانیسمان رده 40 چهل قیمت خرید لوله مانیسمان رده 80 هشتاد 

 

کاربرد لوله مانیسمان رده 80 

لوله های مانیسمان دارای کاربرد ویژه و گسترده ای می باشد که مهم ترین آنها شامل:

1-لوله های مانیسمان جهت خطوط فشار قوی

2-لوله های مانیسمان استیل جهت خطوط صنایع غذایی و دارویی

3-لوله های مانیسمان جهت خطوط هیدرولیک

4-لوله های مانیسمان جهت خطوط نفت و گاز

 

مانیسمان یک برندی است که چون اولین لوله بدون درز (Seamless) وارد شده در ایران می باشد این لوله ها با این اسم در بازار شناخته می شوند.

مانیسمان با وجود وزن کم، دارای پتانسیل زیادی برای حمل مقدار زیادی وزن است. به همین دلیل است که از آن برای ساخت دوچرخه استفاده میشود.
لوله های فولادی مانیسمان برای انتقال سیالات مانند، آب، نفت، گاز و دیگر مایعات استفاده می شود.
لوله های مانیسمان برای ساخت و ساز عمومی کاربرد دارد.

لوله مانیسمان رده 80   چیست؟

نحو? ساخت لوله مانیسمان رده 80 
لوله بدون درز مانیسمان به صورت بیرون آمدن (Extruding) توسط قالب های مختلف تولید می شود. اصولاً تولید لوله های بدون درز مستلزم فرآیندی است که طی آن یک شمش فولادی تبدیل به لوله می گردد. این لوله ها معمولاً از شمش های فولادی تولید می شوند اما تولید آن توسط مقاطع چهارگوش نیز امکان پذیر است ولی هزینه را بالا می برد. برای ساخت لوله فلزی بدون درز یا لوله مانیسمان رده 80   از استاندارد ASTM به شماره A106 و A53 و همچنین استاندارد نفت و گاز API 5L استفاده می شود.

 

طراحی این لوله با ضخامت متفاوت به دستورالعمل های ویژه ای نیاز دارد که در استانداردها درج شده اند. ضخامت لوله مانیسمان رده 80   در اندازه های مختلف تولید می شود. هر چه قدر فشار سیال بیشتر باشد ضخامت لوله نیز افزایش خواهد یافت. در برخی از روش های تولید این لوله ها، عملیات حرارتی خاصی باید به کار رود. انتخاب روش تولید لوله مانیسمان رده 80   بر اساس نیازهای منطقه ای و امکانات کارخانه سازنده تعیین می شوند.

لوله فولادی با توجه به روش تولید به عنوان لوله مانیسمان رده 80  ، نورد گرم و جوش داده شده که توسط خم و جوشکاری ورق فولادی ساخته میشوند، دسته بندی میشوند. دو نوع لوله فولادی وجود دارد، یکی لوله بدون درز و دیگری یک درز جوش داده شده در طول لوله دارد. هر دو دارای کاربردهای متفاوت هستند. لوله های سیم لس معمولا وزن کمتری دارند و دیوارهای نازک تر دارند. آنها برای دوچرخه ها و حمل مایعات استفاده می شوند. لوله های درزدار سنگین تر و سخت تر هستند. لوله های مانیسمان به دلیل ساختار محکم و سبک برای ساخت دوچرخه استفاده می شود. فولاد ایرانیان از گذشته تا به امروز در زمینه فروش لوله مانیسمان رده 80   فعالیت داشته است.

 

در ایران، به لوله سیم لس، لوله مانیسمان رده 80   نیز میگویند. مانیسمان، مهندس آلمانی است که این روش را اختراع کرده است. در میان انواع لولهها، لوله مانیسمان رده 80   به دلیل داشتن ساختار همگن در طول لوله، بسیار محکم میباشد. فرآیند تولید لوله های مانیسمان در پایان قرن نوزدهم آغاز شد.

 

مراحل تولید لوله مانیسمان رده 80 

در ابتدا شمش های فولادی را برش می زنند. سپس شمش ها را داخل کوره های قوسی که با استفاده از سوخت گاز گرمادهی می شوند گرم می کنند تا به مرحله سرخ شدن برسد. با استفاده از دستگاه الانگیتور سطح شمش ها را گرد می کنند. بعد از آن شمش ها را به وسیله لخ پرس سوراخ می کنند.

 

در مرحله شلیک سمبه، سمبه را به داخل شمش فولادی شلیک می کنند که با سرعتی بالا سمبه ای به طول ?? متر را داخل شمش فولاد می کنند. در مرحله بعد اگر لوله مقدار کمی تاب داشته باشد آن را تاب گیری می کنند تا صاف و یکدست شود. در این مرحله سمبه را از داخل لوله جدا می کنند. در مرحله بعد سر و ته لوله را گرفته و لوله به حالت گرد در می آید. در مرحله کشش، لوله را به اندازه های گوناگون تا ?? متر تحت کشش قرار می دهند. پس از آن لوله را با آب و با فرآیندی خاص خنک می کنند. لوله خنک شده را به دلخواه مشتری برش می دهند. در مرحله آزمایش به وسیله کامپیوتر لوله را تست می کنند تا ضایعات از مابقی جدا گردد. در مرحله پایانی لوله ها را به شکل شش ضلعی با تسمه محکم می بندند و آماده بارگیری می کنند.

این لوله ها درز ندارند، یعنی درزی که در لوله های دیگر جوش داده می شود در این لوله وجود ندارد همین موضوع باعث بالا رفتن میزان استحکام لوله ها می شود. به طور کلی این لوله ها با قطرهای کم ساخته می شود زیرا ساخت این نوع لوله با قطر زیاد سخت و هزینه بر می باشد.

 

مقایسه لوله مانیسمان رده 80   با سایر لوله های صنعتی


لوله مانیسمان رده 80  ، لوله های فولادی درزدار و انواع لوله فلزی برای نصب در شرایط ویژه نظیر فشارهای عملیاتی بالا طراحی شده اند. البته سایر لوله های صنعتی نظیر لوله پلی اتیلن و لوله یو پی وی سی (UPVC) نیز قابلیت نصب در فشار معمولی و فشار بالا را دارند اما در برخی موارد بنا بر صلاحدید مهندسان باید از نوع به خصوصی لوله و اتصالات در سیستم های لوله کشی و تأسیسات استفاده شود.

 

لوله پوش فیت، لوله پلی اتیلن و لوله یو پی وی سی اکثراً برای انتقال آب و فاضلاب در شبکه های مختلف مناسب هستند. انواع لوله صنعتی صرف نظر از کاربردهای آن ها، دارای دیواره بسیار مقاومی هستند و می توانند در برابر تغییرات شرایط محیط پایدار بمانند.

 

ساخت لوله مانیسمان رده 80   در ایران


برای اولین بار در ایران لوله مانیسمان رده 80   یا بدون درز در دو مرحله خشن کاری و ظریف کاری ساخته شد. این لوله ها حداکثر تا قطر ?? اینچ تولید می شوند و لوله های با درز در قطرهای بالا تولید می شوند. در موارد خاص توانایی ساخت لوله هایی بدون درز تا قطر ?? اینچ نیز گزارش شده است.

 

خواص لوله مانیسمان رده 80 
 

لوله های مانیسمان در اندازه های مختلف تولید می شوند. با این حال، در تولید لوله با قطر بزرگ محدودیت وجود دارد. لوله های مانیسمان به طور گسترده ای در تولید اتصالات لوله ای مانند زانو استفاده می شود. بعضی خواص لوله را می توان در طول تولید کنترل کرد. به عنوان مثال، قطر لوله اغلب  بسته به نحوه استفاده از آن، تغییر می کند. قطر این لوله ها از لوله های کوچک استفاده شده برای تولید سوزن های زیر جلدی، تا لوله های بزرگ تغییر می کند. قطرهای بزرگ، برای انتقال  گاز در سراسر شهر است. همچنین  ضخامت دیواره لوله می تواند کنترل شود. اغلب نوع فولاد نیز بر استحکام و انعطاف پذیری لوله تاثیر میگذارد. دیگر مشخصات قابل کنترل شامل طول و مواد پوشش است.

 

لوله مانیسمان رده 80  ، در اطرافش، همگنی عالی را دارد. به همین دلیل در برابر فشار داخلی و پیچ خوردگی بسیار مقاوم است. با توجه به این ویژگیها، لوله مانیسمان رده 80   بطور گستردهای در حفاری و پالایش نفت و گاز طبیعی استفاده می شود.

 

جوش لوله های درزدار به عنوان یک نقطه ضعف و آسیب پذیر در برابر شکست و خوردگی دیده می شود. لوله های فولادی جوش داده شده می توانند فشار کاری کمتری نسبت به لوله مانیسمان رده 80   داشته باشند. (حدود 20 %) همچنین مقاومت دربرابر خوردگی لوله های مانیسمان بالاتر از لوله های درزدار است.

 

لوله های مانیسمان را برای جوش پذیری آزمایش نمی کنند. در صورتی که برای لوله های جوش داده شده، حتما این کار انجام میشود.

لوله مانیسمان رده 20 بیست لوله مانیسمان رده 40 چهل لوله مانیسمان رده 80  هشتاد |

 

لوله گاز API سپاهان ای پی آی

لوله api سپاهان اصفهان قیمت به روز

مشخصات فنی لوله API


موسسه نفت آمریکا (American Petroleum Institute) که به اختصار API نامیده می­شود، بزرگترین و تنها موسسه­ی ملی تامین کننده­ی همه جانبه­ی تجهیزات صنایع نفت و گاز خام در ایالت متحده­ی آمریکا می­باشد. انجمن دارای بیش از 625 عضو از بین شرکت­های بزرگ بوده که در صنایع اکتشاف و تولید و بازاریابی نفت، خطوط لوله و تجارت دریایی و ارائه­ی خدمات فعالیت دارند. ماموریت موسسه نفت آمریکا برقرای امنیت در صنعت سراسر جهان و به منظور بالا بردن اطمینان جهانی برای سرمایه­گذاری در صنعت نفت و گاز طبیعی آمریکا می­باشد.

 

استانداردهای لوله API


API شامل 685 استاندارد و دستورالعمل­های اجرائی می­باشد. تعداد زیادی از این استاندارد­ها در قوانین دولتی و فدرال گنجانیده شده­اند و همچنین در موسسه بین المللی استاندارد سازی (International Standardization Organization (ISO)) به تصویب رسیده­اند. فعالیت­های API طی 85 سال گذشته منجر به پیشرفت تجهیزات صنایع نفت و پتروشیمی و همچنین استاندارد­های عملیاتی شده است. استاندارد­ها و دستورالعمل­های اجرائی API شامل همه­ی بخش­های صنعت نفت و گاز می­باشند و کلیه­ی استاندارد­ها برای استفاده­ی کاربردی از تجهیزات و مواد قابل تعویض و روش­های مهندسی بدون نقص، قابل استفاده هستند.

 

متریال انتخابی مورد استفاده در کاربرد­های نفتی می بایست الزامات استاندارد­های موسسه نفت آمریکا (API)، انجمن تست مواد آمریکا (ASTM) و موسسه­ی ملی استاندارد­های آمریکا (ASNI) را در برداشته باشند. کلیه­ی استاندارد­ها دارای طراحی پیچیده همراه با مشخصات و آزمایش­های استاندارد­سازی می­باشند. خطوط لوله­ی طراحی شده بر اساس این استاندارد­ها، از نظر کیفی و ایمنی طراحی قابل اعتماد می­باشند.

 

گرید لوله API


گرید لوله در واقع توضیح دهنده­ی متریال یا جنس لوله می­باشد. استاندارد­های مختلف، تعاریف مختلفی برای جنس­ لوله­های آب، نفت و گاز تعریف کرده­اند. هر گرید لوله، ترکیب شیمیایی، خواص مکانیکی و شیمیایی و در نتیجه کاربرد و مشخصات منحصر به فرد خود را دارد.

 

استاندارد API 5CT


استاندارد­های API 5CT مشخصات الزامی گرید­های API لوله­های فولادی مورد استفاده در جداره و مغزی چاه را مشخص می­کند.

این استاندارد معادل با استاندارد ISO 11960 می­باشد. در این استاندارد، گریدهای لوله­های فولادی به دسته­های H40، J55، K55، N80-1، L80-Q، L80-9Cr، L80-13Cr، C90-1، T95-1، C110، P110 و Q125 تقسیم بندی می­شوند. انتخاب فولاد مورد استفاده در هر سیستم وابسته به شرایط کاری می­باشد. در سیستم­های نفت و یا گاز طبیعی، زمانی که مقدار بسیاری کمی از هیدروژن سولفید (H2S) به صورت محلول حضور داشته باشد، شرایط سرویس ترش نامیده می­شود. گاز هیدروژن سولفید علاوه بر این­که برای سلامتی انسان و سایر موجودات زنده خطرناک می­باشد،به طور قابل توجهی عملکرد لوله­های فولادی را تحت اثر قرار می­دهد. حضور هیدروژن سولفید و اثر منفی آن بر فولاد منجر به ترک خوردگی همراه با تنش (SCC ) می­شود. با توجه به شرایط کاری نامناسب در حضور هیدروژن سولفید، گرید­های فولادی API باید با دقت بیشتری انتخاب شوند.کنترل پارامتر­های بحرانی مانند ریز ساختار، ترکیب شیمیایی، عملیات­های حرارتی حین فرآیند منجر به افزایش یافتن مقاومت به ترک خوردن در اثر خوردگی توام با تنش ناشی از حضور هیدروژن سولفید می­باشند. این گرید­های اختصاصی، به طور قابل توجهی مقاومت فولاد­های API را افزایش داده و مطابق با استاندارد­های NACE TM 0177 و IRP 1.8 تولید می­شوند.

 

گرید­های API قابل استفاده در شرایط معمول سرویس شامل فولاد­های زیر می­شوند:

 

API H40: متریال متداول مورد استفاده در خطوط لوله بر اساس مشخصات تعیین شده در استاندارد API 5T می­باشد.

API J55: این فولاد نیز مورد استفاده زیادی در خطوط لوله داشته، و شباهت زیادی به گرید API K55 دارد، اما گرید J55 تنش تسلیم کمتری نسبت به K55 دارد.

API K55: این گرید بیشترین استفاده را در جداره­های چاه داشته و مطابق با الزامات API 5CT ساخته و مورد استفاده قرار می­گیرد.

API N80 TYPE I: گرید ارزان قیمت قابل جایگزینی با گرید API N80 کوئنچ و تمپر شده (دیواره هایی با ضخامت کمتر از inch 0.5) می­باشد. انرژی جذب شده از تست ضربه می­بایست شرایط API SR16 را برآورده کرده که کمتر از انرژی جذب شده برای فولاد N80 کوئنچ و تمپر می­باشد.

API N80 Q: متریال ساخته شده مطابق با استاندارد API 5CT بوده و می­بایست کوئنچ و تمپر شود.

API R85: گرید API با الزام استحکام تنشی در محدوده گرید­های T95 و USS C95 بوده با این تفاوت که الزامی برای سختی آن در استاندارد تعیین نشده و مطابق با استاندارد نیازی به انجام آزمون برای بررسی خوردگی توام با تنش سولفیدی نمی­باشد و به همین دلیل برای استفاده در چاه­های ترش توصیه نمی­شود.

 

مشخصات فنی لوله گاز سپاهان


لوله گاز API سپاهان -  لوله گاز خانگی در شاخههای 6 متری تولید و به بورس لوله و اتصالات عرضه میشود. گروه صنعتی سپاهان این لولههای گازی را از ورق آهن Gr_BPSL2 تولید میکنند. همچنین در لیست مشخصات انواع لوله گاز API و درزدار سبک، ضخامت لوله و وزن لوله نیز نوشته شده که با توجه به مهندسی لولهکشی ساختمان و پروژه خود میبایست بررسی نمایید که این نوع لولهها برای کار شما مناسب خواهد بود یا باید از لوله مانیسمان رده 80   برای لوله کشی گاز استفاده نمایید. همچنین از دیگر مشخصات فنی لوله گاز که در لیست آن نوشته شده تعداد هر شاخه در بندیل آن و وزن کل بندیل میباشند.
مشخصات فنی لوله مانیس گاز خانگی سایز 1/2 اینچ با ضخامت 2.8 میلی متر و وزن هر متر لوله گاز 1/2 اینچ نیز 1.28 کیلوگرم است. وزن شاخه شش متری لوله گاز 7.68 کیلوگرم است. در هر بندیل خروج پیدا کرده از کارخانه لولهسازی سپاهان اصفهان در این سایز 169 عدد لوله یک دوم اینچ API است.
ضخامت لوله گاز خانگی سایز 3/4 اینچ یک دهم میلی متر بیشتر از سایز قبلی بوده و 2.9 میلیمتر است. وزن یک متر لوله گاز خانگی سه چهارم اینچ 1.7 کیلوگرم و وزن شاخه کامل این لوله 10.7 کیلوگرم میباشد.
لوله گازی API 5L سایز یک اینچ ضخامت 3.4 میلیمتر داشته و برای مصارف توکار استفاده میشود. وزن یک متر لوله گازی یک اینچ 2.56 کیلوگرم است و قیمت آن را نیز میتوانید با شمارهگیری با مجموعه گالواپایپ بورس فروش و ارائه قیمت آنلاین بازار لوله و اتصالات آهن ایرانیان ، 09123649705 تماس حاصل فرمایید.
ضخامت لوله مانیسگاز سایز 1/41 اینچ 3/6 میلی متر بوده و وزن کل شاخه 6 متری این سایز نیز 20.58 کیلوگرم است. انواع لوله مانیسمان رده 80   و لوله گازی به صورت کیلویی هم به فروش میرسند و همانطور که در بالا ذکر کردیم قیمت لوله مانیسمان رده 80   کیلویی هم از قیمت لوله گاز بیشتر خواهد بود.

 

اطلاعات کلی در موردلوله گاز تو کار (مانیس گاز)

 

لوله گاز سپاهان برای مصارف خانگی تحت استانداردهای بین المللی API 5L و ملی ISIRI 3574 با برند ثبت شده مانیس گاز ، جایگزین لوله های     بدون درز(شناخته شده با نام مانیسمان) در لوله کشی های توکار ساختمان شده است. برگزاری جلسات متعدد تیم های کارشناسی سپاهان با بازرسین  نظام مهندسی استان ها و انجام موفقیت آمیز آزمایشاتی به مراتب سخت گیرانه تر از الزامات استاندارد ISIRI 3360 مربوط به لوله گاز خانگی منجر به اخذ مجوزهای لازم برای جایگزینی لوله های مانیس گاز سپاهان بجای لوله های بدون درز گردیده است .

شرکت گروه صنعتی سپاهان (با مسئولیت محدود) در تاریخ ??/?/???? تحت شماره ???? در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی اصفهان و سپس براساس مصوبات مجمع عمومی فوق العاده مورخ ?/?/????، در تاریخ ?/?/???? در تهران تحت شماره ????? به نام شرکت گروه صنعتی سپاهان (سهامی خاص) به ثبت رسیده است.

به موجب صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ ??/??/????، نوع شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شده است. ضمناً شرکت طبق مصوبه مورخ ??/??/???? هیأت محترم پذیرش، به عضویت سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. مرکز اصلی شرکت در تهران و کارخانه آن در اصفهان واقع است.

منبع : قیمت میلگرد آهن ایرانیان

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.